Ontdek de kracht van Feng Shui

Voel jij je door en door thuis in je eigen huis?
Kun je je wel ontspannen in huis?
Is er in plek in je huis waar je heel graag bent?
Voel je je wel prettig op je eigen werkplek?

Jouw omgeving, jouw huis, jouw werkplek laten je dingen zien en voelen. Als een weerspiegeling van jezelf of je bedrijf. Je maakt bewust of onbewust keuzes in kleurgebruik, indeling, meubels, materialen, geur. Maar wat doet de kleur van een wand nu precies met je. Hoe ervaar je de indeling van een woning of kantoor en wat doet dat nieuwe meubelstuk met de sfeer in huis. De keuzes die je maakt hebben direct invloed op hoe jij, of iemand anders, een ruimte beleeft. Het maakt dat je ergens graag bent of dat een ruimte je juist moe of onrustig maakt. Kortom, een groot verschil in de beleving van een ruimte.

De kracht van Feng Shui

wat doet kleur met de ruimte en je humeur?

Wat doet kleur

Niets is fijner dan je thuis voelen. Een plek van veiligheid en pure ontspanning. Maar waarom krijg je vaak dit gevoel maar niet te pakken? De eeuwenoude Oosterse filosofie, Feng Shui, wordt al duizenden jaren toegepast om dit verschil te maken. Het stelt jou als mens, en de relatie die je hebt met je omgeving, centraal. Het brengt balans en harmonie in je huis of werkplek. Voor een optimaal gevoel van geluk, vitaliteit en succes in je leven!

Ontdek onze keuze voor conceptuele Feng Shui

Het mooie aan Feng Shui is, dat het mee beweegt met ontwikkelingen en veranderingen op aarde. Altijd. Daarom is Feng Shui altijd en op ieder moment inzetbaar. Er bestaan binnen de Feng Shui leer verschillende stromingen en scholen die elk op hun eigen manier inspelen op deze veranderingen en ontwikkelingen.

Door&Door maakt gebruik van de Conceptuele Feng Shui. Conceptuele Feng Shui is de vorm die teruggrijpt op het oorspronkelijke Feng Shui zoals deze ooit bedoeld was. Zonder strikte en rigide regels. Maar met ruimte en aandacht voor mogelijkheden. Het belangrijkste onderdeel van Conceptuele Feng Shui ben jij, de mens. De mens staat centraal en vormt het uitgangspunt van waaruit wij werken. Jij bepaalt zelf je eigen veranderingen en daarmee de beweging die dat met zich mee brengt.

Beiden zijn we geschoold tot professional in de Conceptuele Feng Shui door Nina Elshof aan de Feng Shui Academie in Zutphen. En kennen we de materie door en door!

Ontdek de keuze voor conceptuele feng shui
conceptuele feng shui
Ontdek de werking van de vijf elementen

Ontdek de werking
van de vijf elementen

Om balans en harmonie te brengen in je huis, maakt Feng Shui gebruik van de 5 elementen: water, hout, vuur, aarde en metaal. Elementen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Ieder element heeft zijn eigen energie. Zo laat het Water het Hout groeien, het Hout zorgt ervoor dat het Vuur kan branden, het Vuur maakt de Aarde vruchtbaar, vanuit de Aarde ontstaat het Metaal en op het Metaal condenseert het Water zodat het Hout weer in beweging kan komen om te groeien. En zo is de cyclus rond. Het tegengestelde is ook mogelijk: elementen die elkaar tegenwerken of verzwakken. Dit zorgt voor spanning. Het Water dat het Vuur blust, het Metaal dat het Hout kapt en de Aarde dat het Water vertroebelt. Of het Hout dat door de Aarde woelt en het Vuur dat het Metaal laat smelten. De spanning die hierbij ontstaat, noemen we een conflict.

Wat dit nou met je huis te maken heeft? Verrassend veel eigenlijk. Al deze elementen zijn terug te vinden in de ruimtes van je huis. In materialen, kleuren, voorwerpen, maar ook in de ruimte zelf. En met een Feng Shui analyse kunnen wij dit voor jou zichtbaar maken. Conflicterend kleurgebruik, ongewenste indelingen, misplaatste meubels en/of ongunstig gekozen materialen. Alles kan opgelost worden met Feng Shui. Dan ontstaat er weer een doorlopende cyclus en kan de levensenergie (ook wel Chi genaamd) weer stromen; door en door!

een huis
zonder conflicten

Ontdek je kwaliteiten
met Nine Star Ki

We horen je denken…..Nine Star Ki; wat is dat? En hoezo kan ik mijn kwaliteiten ontdekken met Nine Star Ki? Het antwoord is heel simpel. Net zoals je huis je heel veel kan vertellen, zegt je geboortedatum je ook alles.

Nine star Ki is een astrologie van Chinese oorsprong en zegt niets over wie je bént door middel van sterrenbeelden of dierentekens maar vertelt je alles over hoe jij je door het leven bewéégt. Enkel en alleen aan de hand van je geboortedatum. De dag waarop je geboren bent is namelijk de belangrijkste dag uit jouw leven. Je bent en draagt namelijk de energie van het jaar, de maand en de dag waarop je geboren bent. Met de Nine Star Ki astrologie krijg je inzicht in je kwaliteiten, je valkuilen en patronen. Maar ook inzicht in datgene wat je nodig hebt om patronen te doorbreken en je verder te ontwikkelen.

Eindelijk begrijp ik waarom ik ben zoals ik ben

Ontdek je kwaliteiten met Nine Star Ki
Iedereen beschikt over een eigen Nine Star Ki profiel, bestaande uit 3 getallen die je aan de hand van je geboortedatum uitrekent. Deze drie getallen staan in relatie tot de vijf elementen en laten bepaalde aspecten van je persoonlijkheid zien. Elk element heeft zijn eigen karakteristieke kenmerken en kwaliteiten, maar ook valkuilen. Benieuwd hoe het werkt? Wij rekenen het graag voor je uit. En keer op keer zijn wij ook weer verbaasd hoe treffend de uitkomsten zijn.

Ontdek Yin en Yang
om je heen

Overal om je heen is het. Energie. Ook wel de Chi genoemd. Deze onzichtbare energie blijft maar gaan. Door en door. Het wordt namelijk veroorzaakt door de twee tegenovergestelde energievormen waar iedereen wel eens van heeft gehoord: Yin en Yang.

Twee tegenstellingen die niet zonder elkaar bestaan. Zo bestaat er geen winter zonder zomer en geen nacht zonder dag. En het een is niet beter dan het andere. Nee, ze zijn gelijkwaardig. Want rechts is niet beter dan links en wit niet beter dan zwart. Maar tegenovergesteld zijn ze zeker wel. En samen zorgen voor een harmonie en evenwicht in alles. Altijd.

Yin en yang is overal om je heen

Ook in je huis is Yin en Yang van grote invloed. Is er bijvoorbeeld evenwicht in je woonkamer? Of is er misschien wel iets te veel Yin aanwezig? Dan moet de Yang gestimuleerd worden. De woonkamer is bij uitstek de plek waar je met je familie samenkomt. De plek in huis waar reuring op zijn plek is. Wat als de ruimte zich alleen maar leent voor bezinning en rust (Yin)? Dan voeg je Yange elementen toe, waardoor er vanzelf meer energie en beweging ontstaat. Een machtig mooi en eenvoudig principe dat haar werking keer op keer bewijst!

Laat de energie door je huis stromen

ontdek de beweging van chi energie

Ontdek de beweging
van Chi-energie

In elk huis of gebouw is er energie. Dit noemen we de Chi of Qi (energie). De Chi speelt een grote rol binnen de Feng Shui. Het is de dynamische energiestroom (ook wel levensenergie) die door je woning of werkomgeving loopt. Deze energie kun je zien als water dat door je  huis of werkplek stroomt, het kiest altijd voor de makkelijkste en kortste weg. En beweegt daar waar jij ook beweegt.

Bij het indelen van je huis of werkplek is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Zodat het zo goed mogelijk door alle ruimtes kan stromen, zonder dat er dingen in de weg staan. En goed om te weten, de Chi stroomt altijd met de klok mee, vanaf de voordeur. Ook wel de mond van het huis of werkomgeving. Om vervolgens weer via de voordeur te verdwijnen.

chi energie

Jouw levensverhaal begint achter de voordeur

Ontdek de magie van de Ba Gua

Hoe kun je zoiets ongrijpbaars als de energiestroom projecteren op iets onbeweeglijks als een huis of gebouw? En waar begin je? Nou gewoon, bij de voordeur. Vanuit de Chinese Oudheid is een instrument ontworpen om de energetische structuur van huizen (maar ook kamers, gebouwen, tuinen, steden, zelfs landen) te bepalen en inzicht te creëren. De Ba Gua.

De Ba Gua betekent ‘magisch vierkant’ en is een raster met 9 gelijke vlakken dat over de plattegrond van een huis, een kantoor of een gebouw wordt gelegd. Elk vlak staat voor een bepaald levensaspect, waaraan ook Yin & Yang en de 5 elementen zijn gekoppeld. Zo kunnen we met behulp van de Ba Gua kijken naar de interactie tussen een levensaspect en de functie van elke ruimte. Als er vervolgens in een bepaalde ruimte een conflict optreedt, kunnen de levensaspecten vastlopen. Met de Ba Gua worden conflictsituaties opgespoord en opgelost. En dat merk je, aan de harmonie. Én aan je zelf! 

Ba Gua
Ba Gua

“Een voordeur die niet of nauwelijks gebruikt wordt, heeft invloed op de kwaliteit van de energie die binnenkomt. Gebruik de voordeur dus regelmatig en zorg voor een frisse wind door je huis!”

Door&
DOOR